„Devalizarea BEM, un complot”
Economic 18 iulie 2019, 23:34 | 3808

Puzzle-ul privind anul 2013, cand statul a fost deposedat de pachetul de control din Banca de Economii, este complet. Declaratia a fost facuta de presedintele Comisiei de ancheta privind frauda bancara, Alexandru Slusari. Asta dupa ce comisia l-a audiat astazi pe Viorel Barca, fostul presedinte al BEM, dar si pe fostul deputat comunist Oleg Reidman, care a prezidat comisia parlamentara privind situatia creata la Banca de Economii inainte de devalizarea acesteia.

Alexandru Slusari spune că funcţionarii responsabili de emisia suplimentară de acţiuni şi pierderea controlului statului asupra Băncii de Economii s-au bazat în deciziile lor pe raportul comisiei parlamentare conduse de Oleg Reidman. Asta chiar dacă documentul nu conţinea nicio recomandare oficială privind acţiunile care trebuiesc întreprinse în privinţa BEM.

Comisia de anchetă a decis că marți, 23 iulie, la ora 10:00, vor fi chemați la audieri Dorin Drăguțanu și Emma Tăbârță, care dețineau funcțiile de guvernator și, respectiv, viceguvernator la BNM în perioada fraudei bancare. Repetat, vor fi chemaţi deputaţii PD Sergiu Sârbu şi Vladimir Vitiuc. 

Opinia ta contează. Comentează!