10:19:18 18.04.2024
Stiri

​O nouă AMÂNARE a ședinței în dosarul lui Ilan Șor

Anticorupție 19.07.2019 15:30 Vizualizări1272 Autor: Ziarul National
​O nouă AMÂNARE a ședinței în dosarul lui Ilan Șor


Curtea de Apel Cahul a amânat ședința de astăzi în cauza penală a lui Ilan Șor. Asta pentru că nu poate fi constituit un complet de judecată, deoarece unii participanți la proces au acuzat motive de boală.

Următoarea ședință de judecată de la Curtea de Apel Cahul în dosarul lui Ilan Șor este preconizată pentru data de 25 iulie 2019.

Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la șapte ani și jumătate de închisoare, pentru că a obţinut prin înşelăciune peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care i-a spălat prin intermediul a zeci de companii off-shore.

Procurorii Anticorupție au pus sechestru pe mai multe bunuri care aparțin companiilor deputatului și liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. Aceste companii au legătură cu activitatea rețelelor de magazine DutyFree, a declarat șefa interimară de la Procuratura Anticorupție, Adriana Bețișor. Aceasta spune că este vorba despre mai multe bunuri mobile, dar și imobile, inclusiv acțiuni ale unor companii, valoarea cărora nu a fost încă evaluată. De asemenea, Bețișor afirmă că procurorii au înaintat un demers către magistrații de la Judecătoria Cahul, prin care cer mandat de arest și darea în căutare a lui Ilan Șor.

Ilan Șor a părăsit R. Moldova acum o lună, iar presa a scris că acesta s-ar afla în Israel, stat care nu-și extrădează cetățenii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md