20:29:55 28.03.2024
Stiri

Maia Sandu: România și R. Moldova ar putea procura în comun MEDICAMENTELE, pentru a negocia un preț mai mic

Social 19.07.2019 16:30 Vizualizări2442 Autor: Ziarul National
Maia Sandu: România și R. Moldova ar putea procura în comun MEDICAMENTELE, pentru a negocia un preț mai mic


Autoritățile de la Chișinău și București ar putea procura în comun medicamentele necesare pentru cele două state, fiindcă așa ar putea negocia un preț mai mic pentru o piață mai mare.

Anunțul a fost făcut de premierul Maia Sandu, subiectul urmând a fi pus în discuție chiar săptămâna viitoare la București.

Maia Sandu a afirmat ieri-seară, la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, că propunerea a venit de la noua conducere a Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, inclusiv pentru a „elimina mafia medicamentelor” de pe piața R. Moldova.

„Unele propuneri o să le facă spătămâna viitoare la București colegii mei. De exemplu, o propunere ar fi să se facă achiziții în comun, ceea ce ar permite reducerea prețurilor de achiziție. Pentru că atunci când achiziționezi mai puține medicamente pentru o piață mai mică, prețul este automat mai mare. Atunci când achiziționezi medicamente pentru o piață mai mare, un volum mai mare, atunci poți să negociezi prețuri mai mici. Încercăm să găsim mai multe posibilități, inclusiv prin eliminarea mafiei medicamentelor. Sper ca în următoarele luni cetățenii să resimtă politicile implementate de noi”, a declarat Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md