/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Explozie la o universitate din Kabul. Opt oameni au murit

missing
19 iulie 2019, ora 22:10

Capitala Afganistanului a fost zguduită de o nouă explozie de proporții. Deflagrația, ce s-a produs lângă o universitate, a luat viața a cel puțin opt oameni, iar alții 33 au fost răniți. Deocamdată, atacul nu a fost revendicat.

Bomba a explodat chiar în fața porților Universității din Kabul. Martorii au povestit cum oamenii, prinși pe stradă, încercau disperați să găsească un loc sigur.

Am văzut cum oamenii alergau în toate părțile. Toți erau speriați de zgomotul produs de explozie. La un moment dat, am simțit cum urechile mi se înfundaseră.

Mă aflam nu departe, dar am avut noroc de clădirea din apropiere, care m-a protejat.

Un profesor de economie la Universitate a precizat că în timpul exploziei mai mulți avocați dădeau examenul pentru a deveni judecători. În deflagrație și-au pierdut viața cel puțin opt oameni. Iar cei care s-au ales cu răni au fost transportați la spitalele din Kabul.

Deocamdată, nu este clar dacă atacul a fost comis de un sinucigaș sau este vorba de o bombă detonată de la distanță. Atât grupul taliban, cât și grupul islamic au negat că ar avea vreo legătură cu această explozie. Ultimul atac de acest gen a avut loc la Universitatea Americană din Kabul, în 2016. Atunci, 13 persoane au fost ucise, majoritatea fiind studenți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram