image
Sursa foto: captură video: newsmaker.md

„Sunt de la Plahotniuc”: Înregistrare din închisoare cu o întâlnire între bloggerul Balacci și interlopii Druță și Șoltoianu

Imagini din penitenciarul 4, din Cricova, în care apare bloggerul Veaceaslav Balacci și condamnații pentru omor Ion Druță (aka Pisateli) și Ion Șoltoianu, au fost făcute publice de liderul formațiunii PN, Renato Usatâi.

Din imagini se vede că, la întrebărilor deținuților, care habar nu aveau despre motivul vizitei, bloggerul răspunde că vine „din partea lui Plahotniuc”.

Usatâi spune că deține acest filmuleț de mai bine de jumătate de an, însă nu l-a făcut public până s-a asigurat că persoana care i l-a trimis se află în siguranță.

Totodată, acesta afirmă că fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, deține aceste înregistrări, filmate în primăvara anului 2017.

Din înregistrările video, publicate de NewsMaker, se înțelege că Druță și Șoltoianu nu cunoșteau nimic despre vizita lui Balacci, care a spus că a venit să facă un interviu pentru o „investigație jurnalistică”.

Druță a declarat în cadrul interviului că a fost condamnat după ce a refuzat să colaboreze cu cineva, însă nu a menționat numele. „După ce am refuzat, mi-au anunțat sentința și mi-au spus că trebuie să stau aici”, a declarat Druță.

Totodată, în așa-zisul interviu Druță se declară nevinovat și spune că nu are nicio legătură cu atentatul la viața lui Gorbunțov. „Toți care au avut legătură cu acest caz, demult sunt morți sau dispăruți, și nu exclud faptul că soarta mea putea fi la fel”.

Șoltoianu, care își ispășește pedeapsa în același penitenciar, condamnat pentru omorul polițistului Ion Stratulat, afirmă că la fel nu are legături cu atentatul asupra lui Gorbunțov, însă nici nu a vrut să discute cu Balacci, afirmând că nu a fost anunțat despre vizita acestuia.

În cele din urmă, la întrebările insistente ale lui Șoltoianu, Balacci îi răspunde că „Plahotniuc m-a ajutat să vin aici”.

Șoltoianu a refuzat să discute cu Balacci și a părăsit sala.

După publicarea imaginilor, Veaceslav Balacci a venit cu o reacție.

„Serviciile rusești intervin din nou în forță. Rămâne doar să îl identificăm pe cel care, după compromiterea probelor conținute în Raportului Kroll 2, a scurs serviciilor străine și probe dintr-un alt dosar, care îl incriminează de comiterea unei crime grave pe unul din agenții de bază ai Rusiei la Chișinău, Renato Usatîi. Astfel se urmărește compromiterea probelor, pentru ca numitul să scape de răspundere penală! (...) Informațiile care figurează în materialul de mai jos au fost documentate în colaborare cu câteva instituții de drept, au fost obținute pe căi ilegale și scurse trunchiat și manipulator în spațiul public chiar de către învinuit, prin intermediul unui portal afiliat acelorași servicii rusești”, a spus Balacci.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: