Breaking News

image
Sursa foto: Getty Images

Virgiliu Postolachi, aproape de a pleca de la PSG: Anunțul făcut în presa din Franța

Virgiliu Postolachi a reușit un gol senzațional în amicalul pe care PSG l-a câștigat cu 6-1, în fața celor de la Dinamo Dresda. Postolachi a marcat golul numărul 5 al echipei sale, cu călcâiul, după ce a primit o pasă de la starul Kylian Mbappe.

Execuția superbă nu a fost de ajuns pentru a-i convinge pe șeicii de la PSG să îl păstreze pe atacantul de 19 ani. Presa din Franța scrie că Postolachi va părăsi PSG în această vară. Mai mult, cei de la RMC Sport susțin că Virgiliu Postolachi ar fi ajuns la un acord cu vicecampioana Franței, Lille. Conform sursei citate, PSG nu va încasa niciun ban, dar va păstra procente dintr-un eventual transfer.

Când va decide FIFA dacă Virgiliu Postolachi poate juca pentru România

La finalul anului trecut, Virgiliu Postolachi, 19 ani, a făcut obiectul unei dispute între Federația Moldovenească de Fotbal și cea din România în ceea ce privește țara pentru care ar urma să evolueze tânărul atacant. Postolachi a spus că nu ia în calcul niciun moment să evolueze pentru naţionala Moldovei și vrea cu orice preţ să îmbrace tricoul reprezentativei României. Iar cazul a ajuns pe masa FIFA.

Mai devreme de luna septembrie nu este aşteptată o decizie de la FIFA, dar până la finele anului se va şti unde poate evolua Postolachi, scrie digisport.ro.

Ce spune FIFA despre jucătorii care pot fi folosiţi la echipele naţionale

Articolul din Regulamentul FIFA care tratează o astfel de speţă:

"Un jucător care poate reprezenta mai multe asociaţii, va putea evolua pentru o echipă naţională ce reprezintă una dintre asociaţiile respective, dacă va îndeplini cel puţin unul dintre următoarele criterii:

a) s-a născut pe teritoriul ţării în care se află asociaţia

b) părinţii biologici s-au născut pe teritoriul ţării în care se află asociaţia

c) bunicii s-au născut pe teritoriul ţării în care se află asociaţia

d) a trăit pentru cel puţin doi ani consecutivi pe teritoriul ţării în care se află asociaţia".

Postolachi nu se încadrează la niciuna dintre aceste obligaţii care i-ar permite să evolueze pentru România.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: