image
Sursa foto: jurnal.md

Fosta conducere a Băncii Naționale, așteptată săptămâna viitoare la audieri privind jaful bancar

Fostul guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, urmează să fie audiat săptămâna viitoare în cadrul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare.

Totodată, la audieri este așteptată și fosta viceguvernatoare a BNM, Emma Tăbârță.

„Comisia a decis unanim că marți, la ora 10:00, vor fi chemați la audieri Dorin Drăguțanu și Emma Tăbârță, care dețineau funcțiile de guvernator și viceguvernator la Banca Națională în acea perioadă”, a precizat președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din RM și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari.

Repetat, va mai fi chemat și deputatul PD Sergiu Sârbu, care astăzi a întârziat la audieri, dar și un alt deputat PD, Vladimir Vitiuc, care n-a venit din motive personale.

„Îi așteptăm și pe dl Vitiuc și pe dl Sârbu să-i întrebăm de ce au procedat într-un anumit fel o perioadă de timp și care au fost motivele dumnealor. Pentru comisie acest lucru a fost foarte suspect și răspunsul dlui Reidman nu ne-a convins”, a adăugat Slusari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: