(update) Masacru la un studio de animație din Japonia: Cel puțin 23 de morți, după ce un bărbat a dat foc sediului

(Update 12:50) Cel puțin 23 de persoane au murit și zeci de persoane au fost rănite după ce un bărbat a dat foc studioului de animație din Kyoto, au transmis oficialii japonezi,citați de BBC.

(09:47) Cel puţin 12 persoane au murit în ceea ce este suspectat a fi un incendiu provocat de un bărbat la un studio de animaţie în Kyoto, Japonia, au informat oficialii locali, citaţi de BBC.

Foto: news.ro

Conform presei locale, un poliţist a declarat că un bărbat a intrat în sediul Kyoto Animation joi dimineaţa şi a pulverizat un lichid necunoscut.

Zeci de persoane sunt rănite, conform relatărilor. De asemenea, în jur de 30 de persoane sunt date dispărute.

Suspectul, care nu a fost identificat, a fost reţinut şi transportat la spital, el fiind rănit.

„Un bărbat a aruncat cu un lichid şi i-a dat foc”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru AFP.

Televiziunea de stat NHK a informat că bărbatul a fost auzit spunând „muriţi!” în momentul în care a dat foc clădirii.

Incendiul a avut loc la ora locală 10:30 (03:35 ora Moldovei) joi dimineaţa. Operaţiunile de salvare sunt încă în desfăşurare.

„Încercăm să scoatem victimele care încă sunt blocate în clădire, inclusiv unele dintre ele care nu mai pot mişca singure”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor.

(update 12:50) Potrivit BBC, suspectul, un bărbat de 41 de ani, intrat în studio dimineața și a pulverizat benzină, înainte de a o aprinde și avea asupra sa mai multe cuțite.

Nu se știe la moment ce legătură ar putea avea acesta cu studioul de animație, însă este sigur că nu este și nici nu a fost un angajat al studioului.

Localnicii au chemat poliția după ce au auzit o explozie puternică și au văzut cum ieșeau flăcări din studioul anime care este situat în zona Fushimi din Kyoto.

Oficialii japonezi au declarat că cel puțin 23 de persoane au murit sau se află în stop cardio-respirator.

Un oficial al serviciului de pompieri a declarat pentru media locală că cel puțin 10 dintre victime au fost găsite pe scările care leagă cel de-al doilea etaj de acoperiș. Aproximativ 36 de oameni sunt internați în spital, unii dintre care se află în stare critică.

Bilanţul acestui incendiu survenit în oraşul Kyoto, vestul Japoniei, s-ar putea agrava şi mai mult, zeci de angajaţi fiind în continuare daţi dispăruţi, scrie AFP.

La momentul izbucnirii focului, în clădire se aflau 70 de persoane.


Pub