(video/update) Ultima oră! Cazul lui Gheorghe Petic: Mâine va fi audiată partea vătămată

(update 17:40) Ședința a fost amânată pentru mâine, ora 11:00. Va fi audiată partea vătămată.

(update 15:33) Avocat: „Ei nici nu intrat în esența cererii de recuzare. Este o mimare a justiției. Este un act de injustiție. Sunt pregătite șase garanții a cetățenilor care se află în ședința de judecată. O să intervenim către Colegiul care examinează cauza ca să admită eliberarea lui Petic din stare de arest. Altă armă noi nu avem”.

Foto: UNIMEDIA

(update 15:30) Cerera avocatei Angela Istrate privind recuzarea completului de judecători, respinsă.

(update 15:19) Magistrații au intrat în deliberări.

(update 14:35) Susținătorii lui Petic, aflați la Curtea de Apel, scriu cereri privind eliberarea fostului polițist de frontieră sub garanția sa personală.

petic / Sursa:UNIMEDIA
Gheorghe Petic / Sursa:UNIMEDIA

(update 14:14) Magistrații Curții de Apel au respins cererea avocaților privind eliberarea lui Petic sub garanția deputaților, Dinu Plîngău și Inga Grigoriu.

(update 13:27) Avocata Angela Istrate: „Vom întrepinde toate acțiunile procesuale care permit eliberarea lui Petic. Am chemat-o pe doamna Grigoriu, domnul Plîngău. Vom solicita ca Gheorghe Petic să fie eliberat sub garanția depuaților”.

(update 13:25) Magistrații au respins cererea avocaților privind recuzarea măsurei de arest în cazul lui Gheorghe Petic.

(update 13:20) Magistrații au intrat în deliberări.

(update 12:55 ) O reprezentată a Platformei DA: Gheorghe Petic nu are nevoie de susținerea lui Renato Usatîi. Prezența sa nu e necesară aici. Gheorghe are susținătorii săi.

(update 11:55) Protestul în fața Curții de Apel continuă: „Libertate Gheorghe Petic! , Vrem o judecată corectă! Violata, mincinoasa la Rusca!”

(update 11:24) Susținătorii scandează în fața Curții de Apel: „Vrem justiție, nu corupție! ; Jos mafia!” ; Libertate Gheorghe Petic!”

(update 11:15) Susținătorii și reprezentanții mass-media au părăsit sala de ședințe. Petic: „Vă mulțumesc. Este un plan criminal. Este un joc al lor”.

(update 11:13) Avocata Angela Istrate, către judecători: „Cererea dumeneavoastră ca susținătorii să părăsească sala este ilegală”

(update 11:11) Ședința se desfășoară cu ușile închise. Susținătorii sunt îndemnați să părăsească sala.

(update 10:58) Deputații ACUM, Inga Grigoriu, Octavian Țîcu, se află la fața locului: „Vă rog să ne păstrăm calmul și să demonstrăm că în Platforma DA și PAS sunt oameni care respectă statul de drept”

(update 10:53) În fața Curții de Apel s-au adunat zeci de persoane, venite să îl susțină pe Gheorghe Petic.

(10:50) Cererea avocaților lui Gheorghe Petic privind revocarea măsurii de arest, examinată în aceste clipe de un alt complet de judecători din cadrul Curții de Apel. Asta după ce ieri aceasta a fost respinsă ca fiind inadmisibilă.

Precizăm că ieri, 17 iulie, a mai avut loc o ședință de judecată în cazul lui Petic. Cerera depusă de avocați privind revocarea măsurii preventive a fost respinsă de magistrați ca fiind inadmisibilă. Înconjurat de zeci de susținători, Gheorghe Petic a ieșit din sala de judecată și a protestat în fața Curții de Apel.

Ulterior, Curtea de Apel a venit cu o reacție, menționând că Inspectoratul General al Poliției intenționat sau neintenționat nu a asigurat măsura cuvenită după evadarea lui Petic. Instanța a trimis o scrisoare Guvernului, Preșidenției, președintelui Parlamentului, dar și misiunilor diplomatice, în care califică acțiunile de ieri drept „imixtiune și presiune directă asupra completuluide judecat”.

Amintim că, la 20 martie curent, liderul OT Ungheni ai Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Decizia a fost luată într-un dosar intentat pe numele acestuia, în care este învinuit de viol.

La scurt timp, un nou dosar a fost deschis pe numele fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic. Acesta este cercetat pentru huliganism, care ar fi avut loc în 2003. Dacă va fi găsit vinovat de cele încriminate, Petic riscă 7 ani de pușcărie. Petic se declară nevinovat.


Pub