(video) Igor Dodon, după CSS: Programul de cetățenie pentu investiții va fi suspendat, iar PG ar putea veni cu solicitări de ridicare a imunității unor deputați

Declarațiile președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Foto: UNIMEDIA

„Au fost discutat 5 subiecte și suplimentar 6-7. Primul este legat de devalizarea sistemului bancar și kroll-2. Principalele inforrmații: PG a inițiat mai mult acțiuni de blocare și sechestru a activelor mai multe persoane din Kroll. PG ar putea veni cu mai mult detalii legate inclusiv de ridicarea imunității uno deputați, dar asta ține doar de Procuraturră. Despre ce a apărut în spațiul public de părțile 2 sau 3 în Kroll-2, nici BNM și nici PG nu confirmă, dar se fac acțiuni de depistare a modului cum au ajuns în public ”

2. „Despe vânzarea Union Fenosa și cine sunt proprietarii. Informația a fost prezentată și vom avea discuții separate ca să fim siguri că investitorii sunt reali, banii nu sunt murdari și în următoarele zile vom finaliza investigatiile.

3. Despre piata asigurări. Există riscuri în ceea ce ține de Moldasig despre înstrăinarea de către stat. Statul a pus sechestru pe acțiunile inclusiv a acestei companii și am observat că în următoarele zile se planifica vanzarea acestora cu 15 milioane de lei, în condițiile când are active de jumătate de miliard. Statul amână această tranzacție, trebuie să evalueze din nou și să vândă la un preț real.

4. Despre Chișinău Arena e o netransparență totală, 70 hectare și peste 200 milioane de lei și nu este clar raționamentul. Decizia este de a verifica în ce condiții și de cine a fost organizat concursul, inclusiv cu implicarea conducerii Parlamentului și a Guvernului. S-au dat indicații ca să securizăm activele statului ca să nu fie vândute la terți - pământ și banii. Ministerul economiei trebuie să vină cu soluții pentru finisarea proiectului - fie statul investește banii sau să vedem cine finalizează proictul. Nu putem să-l lăsăm așa cu 70% din lucrări gata.

5 Programul de dobândire a cetățeniei prin investiții. Au fost depuse 34 de cereri, mai departe, comisia nu mai primește. Mâine guvernul și parlamentul va la dcizia de suspendare a proiectului.

Live


Pub