(video) Investigaţie: Cum Kim Jong-un a făcut rost de un Mercedes Pullman şi un Maybach blindat

Vă mai amintiţi de blindatele interesante pe care le deţine liderul nord-coreean şi nimeni nu a înţeles de unde a făcut rost de ele?

Păi aflaţi că din această primăvară, presa occidentală a devenit atât de interesată încât a început o investigaţie, colegi de-ai noştri întrebându-se de unde au ajuns aceste mașini relativ proaspete în Coreea de Nord, asta deoarece vânzarea și transportarea bunurilor de lux în această țară este interzisă de Rezoluția Consiliului de securitate al ONU adoptată încă în anul 2006.

Foto: c4reports.org

Un raport publicat acum câteva ore de către organizaţia non-profit din Washington C4ADS, cu privire la această anchetă, efectuată în parteneriat cu jurnaliştii de investigaţie de la New York Times (NYT), a vărsat o lumină asupra situației.

Se menţionează că ambele părţi au făcut rost de informaţii numai din surse publice, inclusiv registre portuare, date vamale, rapoarte de tranzacții, reţele de socilalizare şi chiar pe baza unor imagini capturate cu sateliţi! Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub