(video) Năstase, Sandu și Stamate, despre dosarul Petic. Premierul: „E important să respectăm legea, chiar dacă știm că ne confruntăm cu abuzuri foarte mari”

Ministra Justiției, Olesea Stamate, ministrul de Interne, Andrei Năstase și prim-ministra Maia Sandu au comentat ultimele evoluții din dosarul Gheorghe Petic, care este examinat de Curtea de Apel Chișinău.

Foto: UNIMEDIA

Andrei Năstase a spus că „IGP a acționat conform legii și după producerea evenimentelor s-a autosesizat și a demarat procedurile necesare”.

Ieri, 17 iulie, după o nouă ședință de judecată în dosarul său, Gheorghe Petic, înconjurat de zeci de susținători, a ieșit din sala de judecată și a protestat în fața Curții de Apel. Ulterior, acesta a spus că nu a avut intenția să evadeze.

„La capătul răbdării, probabil, a ajuns acest om, care a fost torturat, persecutat de un regim criminal, condus de Plahotniuc și cei care l-au slujit. Ceea ce s-a întâmplat ieri, din punct de vedere uman, din punct de vedere a unui om care știe ce înseamnă să fii urmărit, interceptat de către acest regim, îl înțeleg foarte bine pe Gheorghe Petic”, a mai adăugat Andrei Năstase.

„Este clar că nemulțumirea societății despre cum se înfăptuiește actul de justiție crește și bine justificată. Totuși, justiția trebuie înfăptuită de organele competente. Legea trebuie să fie respectată, indiferent de care caz se judecă și cum se judecă el. Atât timp cât noi nu am reușit să facemînașa fel cainstanțele de judecată să funcționeze doar având în capul mesei legea, nu înseamnă că noi ne putem permite să încălcăm legea”, a comentat și ministra Justiției, Olesea Stamate.

„E important să respectăm legea, chiar dacă știm că ne confruntăm cu abuzuri foarte mari și trebuie să eliminăm toate abuzurile comise de guvernarea precedentă, inclusiv acest abuz în legătură cu domnul Petic. Dar, e important să respectăm toate procedurile”, a spus și Maia Sandu.

Astăzi, 18 iulie, magistrații au respins cererea avocaților privind revocarea măsurii de arest a lui Gheorghe Petic și eliberarea sa sub garanția deputaților Dinu Plîngău și Inga Grigoriu.


Pub