Reacția Confederației Sindicatelor: „Nu deținem informații privind implicarea unui grup criminal în privatizarea sanatoriului „Zolotaia Niva””

Confederația Națională a Sindicatelor a venit cu o reație după ce Maia Sandu a spus că „există unele suspiciuni de devalizare a proprietăților Confederației”.

Foto: Sindicate

„Ținem să vă informăm că sanatoriul „Zolotaia Niva” din Sergheevca, Ucraina, începând cu luna ianuarie 2019 este înregistrată oficial în Registrul de Stat din Ucraina ca fiind proprietatea SRL “Plai-Tur”.

Fondatorul SRL “Plai-Tur” este Holdingul “Moldsindbalneotur”, structură subordonată Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, care are 99,9% din fondul statutar al întreprinderii. CNSM nu deține informații privind implicarea unui grup criminal în privatizarea sanatoriului „Zolotaia Niva”.

Referitor la implicarea deputatului Partidului Democrat Vlad Andronache în privatizarea ilegală a unor sanatorii, nu deținem informațiile corespunzătoare.

Cu privire la sanatoriul “Moldova” din Truskoveț, Ucraina, acesta nu aparține Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, dar este proprietatea Statului”, transmite Confederația printr-un comunicat.

La ședința de astăzi a Guvernului, Maia Sandu a atras atenția Confederației Naționale a Sindicatelor din țară asupra faptului că există unele suspiciuni de devalizare a proprietăților Confederației. Maia Sandu a menționat că ar fi vorba despre un grup criminal organizat care încearcă să privatizeze ilegal sanatoriul din orașul Truscoveț, dar și sanatoriul „Zolotaya Niva”, orașul Sergheevca din Ucraina.

„Acestea nu sunt proprietatea statului, dar sunt proprietatea Confederației. Și, în situația în care Procuratura doarme, în continuare, și nu reacționează la aceste informații, nu întreprinde nimic, eu cred că Confederația trebuie să întreprindă toate măsurile, să se întrunească în ședință și să oprească aceste abuzuri împotriva cetățenilor Republicii Moldova”, a mai subliniat Maia Sandu.


Pub