Ministra Finanţelor: „UE va transfera suport bugetar R. Moldova în valoare de 14,5 milioane euro chiar în următoarele zile”

PE SCURT

Ministra Finanțelor Natalia Gavriliță a anunțat că Uniunea Europeană va transfera suport bugetar Republicii Moldova în valoare de 14,5 milioane de euro chiar în următoarele zile.

Anunțul a fost făcut după întrevederea acesteia cu șeful Delegației UE la Chișinău Peter Michalko. Acest suport UE a fost suspendat în perioada guvernării precedente.

PE LUNG

„Demonstrând voință politică fermă atât prin acțiunile Guvernului, cât și ale Parlamentului, noi am reușit să deblocăm asistența UE”, a menționat Natalia Gavriliță.

La 16 iulie, comisarul european pentru politica vecinătății și negocieri de extindere, Johannes Hahn, a anunţat reluarea sprijinului bugetar pentru Republica Moldova.

„Mă bucur să anunț reluarea sprijinului bugetar pentru Republica Moldova. 14,54 milioane de euro sunt așteptate în zilele următoare. Deblocarea asistenței financiare este un semn clar al sprijinului din partea Uniunii Europene pentru Republica Moldova şi cetățenii săi, de apreciere a măsurilor deja întreprinse și de încurajare a reformelor”, a declarat comisarul Johannes Hahn.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.