Filip a renunțat la șefia fracțiunii PDM din Parlament. Diacov îi va lua locul

PE SCURT

Fracţiunea Partidului Democrat (PDM) în Parlament va fi condusă de preşedintele de onoare al partidului Dumitru Diacov. Decizia a fost luată miercuri la şedinţa fracţiunii.

Aceasta după ce fostul premier Pavel Filip a declarat că renunţă la funcţia de preşedinte al fracţiunii parlamentare a PDM, scrie Infotag.md.

PE LUNG

„El şi-a argumentat decizia prin faptul că este prea încărcat, prin situația dificilă din partid și prin faptul că se fac presiuni asupra membrilor fracțiunii”, au declarat surse din cadrul fracțiunii pentru Infotag.

În această situație, s-a decis ca președinte al fracțiunii să fie ales președintele de onoare al PDM Dumitru Diacov.

„Deputații nu au avut de ales, deoarece Diacov este fondatorul și președintele de onoare al PDM. În partid nu există acum alți lideri, de vreme ce întreaga conducere a demisionat. Filip a rămas singurul vicepreședinte al partidului. El este şi preşedinte interimar până la congres, iar Diacov a devenit lider al fracțiunii PDM. Acest lucru va fi anunțat oficial la următoarea ședință a Parlamentului”, au menţionat sursele.

Potrivit acestora, situația se complică şi prin faptul că nici Diacov, nici Filip nu vor să devină președinte al partidului.

În același timp, sursele au respins categoric acuzațiile de dezbinare a partidului și a fracțiunii sale parlamentare, precum și zvonurile potrivit cărora unii deputați se pregătesc să iasă din fracțiune și chiar să-și depună mandatul.

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat, ieri într-un live pe Facebook, că din Partidul Democrat ar urma să plece opt-nouă deputați. Potrivit lui, deocamdată nu se știe la ce fracțiune parlamentară vor adera acesti deputați.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.