Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reconstrucția Parcului „Alunelul", sectorul Buiucani

   2384

Primăria municipiului Chişinău informează că în parcul „Alunelul" din sectorul Buiucani, aflat în reconstrucție, sunt desfășurate lucrări de modernizare a infrastructurii, precum: amenajarea aleilor zonei de odihnă și pistele pentru bicicliști.

În prezent este montat pavajul pe aleile centrale, pe o suprafață de 8500 m², iar în paralel se instalează bordurile pe aleile secundare, care urmează a fi asfaltate. Astfel, lucrările pe șantier sunt realizare în proporție de 50 la sută și se desfășoară conform graficului aprobat.

Totodată, în parc a fost instalat noul grup sanitar, primul WC modern, din cele 8 pe care le renovează municipalitatea în anul curent, în zonele de agrement din Chișinău.

Încheierea lucrărilor prevăzute pentru prima etapă de reconstrucție a parcului „Alunelul" este sfârșitul lunii august, a.c.

Conform proiectului, aleile principale vor fi pavate, iar celelalte vor fi asfaltate. De asemenea, va fi renovată intrarea în parc (și amenajată în pavaj), iar pe întreg perimetrul zonei de agrement va fi amenajată o centură, prevăzută pentru persoanele care practică sportul și bicicliști.

La etapa a II-a de lucrări urmează a fi instalat iluminatul public și cel decorativ, precum și mobilierul urban, iar la final este prevăzută amenajarea scenei pentru concerte. Tot în cadrul lucrărilor de reconstrucție a parcului, urmează a fi amenajat un stadion de minifotbal.

Costul lucrărilor de reconstrucție a parcului „Alunelul" este de 4, 6 milioane de lei.