Reactoare nucleare oprite în Rusia
Externe 18 iulie 2019, 17:38 | 1731

Trei reactoare ale Centralei Nucleare Kalinin din regiunea Tver, situata la 300 de kilometri de Moscova, au fost astazi oprite. Din ce cauza, aflati din grupajul de stiri externe pe scurt.

RUSIA Reactoarele 1, 2 și 4 ale Centralei Nucleare din Kalinin au fost deconectate de la rețeaua de înaltă tensiune din cauza unei pene de curent provocate de un scurtcircuit. Anunțul a fost făcut de autorități, care s-au grăbit să precizeze că nu este vorba despre un incident care ar trebui să stârnească îngrijorare. Totodată, responsabilii au dat asigurări că nu s-a înregistrat nicio creștere de radioactivitate. Potrivit presei de la Moscova, reactoarele nu vor fi puse în funcțiune până nu va fi elucidată cauza scurtcircuitului.

SPANIA Din dorința de a limita traficul rutier și de a reduce poluarea, autoritățile din Barcelona iau în calcul introducerea unei taxe la intrarea în oraşul cu 1,6 milioane de locuitori. Primarul metropolei spune că măsura este necesară în condițiile în care Barcelona depăşeşte din 2002 nivelul admis al particulelor fine şi cel al dioxidului de carbon stabilit de Organizația Mondială a Sănătății. Deocamdată, nu a fost stabilită valoarea taxei pe care ar urma să o plătească cei care vor să se plimbe cu automobilul prin Barcelona.

MAREA BRITANIE Șoferilor debutanți ar putea să le fie interzisă circulația pe timpul nopții în Marea Britanie. Asta prevede un plan al autorităților de la Londra, menit să sporească siguranța rutieră, în contextul în care unul din cinci șoferi este implicat în accidente la mai puțin de un an de la obținerea carnetului. Este luată în calcul și implementarea unui sistem gradual de obținere a permisului de conducere, măsură aplicată deja în Statele Unite, Canada și Suedia. 

Opinia ta contează. Comentează!