Deciziile Consiliului Suprem de Securitate
Politic 18 iulie 2019, 20:41 | 2613

Procuratura Generala ar putea sa ceara ridicarea imunitatii parlamentare pentru cativa dintre actualii deputati. Despre acest lucru a vorbit astazi Igor Dodon dupa sedinta Consiliului Suprem de Securitate, fara a da nume. Totodata, el a anuntat ca Banca Nationala si Procuratura Generala nu au confirmat, dar nici nu au infirmat veridicitatea anexelor din raportul Kroll 2, publicate de Renato Usatai.

La şedinţa Consiliului Suprem de Securitate au participat guvernatorul Băncii Naţionale, Octavian Armașu, precum şi procurorul general interimar, Igor Popa. El a părăsit şedinţa Consiliului înainte de încheierea acesteia.

Cei vinovaţi trebuie să răspundă, a declarat Dodon, fără a da vreun nume.

Potrivit unor surse citate de cotidianul.md, printre deputaţii care ar putea fi lăsaţi fără imunitate parlamentară sunt Ilan Șor, Marina Tauber, Reghina Apostolova, Vladimir Plahotniuc şi Andrian Candu. Cât despre veridicitatea anexelor la raportul Kroll 2 publicate de Renato Usatâi, Procuratura Generală şi Banca Naţională nu au binevoit să comunice nimic în acest sens, potrivit lui Igor Dodon.

Igor Dodon a mai anunţat că la şedinţa Consiliulului Suprem de Securitate, din care fac parte şi unii membri ai Guvernului, inclusiv prim-ministrul şi ministrul de Interne, s-a luat decizia de a suspenda programul cetățeniei prin investiție. O decizie în acest sens ar urma să fie luată mâine de Parlament. Cât priveşte Arena Chișinău, Dodon spune că aceasta ar trebui să fie construită până la capăt, dar încă nu este clar de către cine, deoarece în acest proces au fost luate mai multe decizii suspecte. Totodată, urmează să fie securizate activele statului şi să nu fie înstrăinate cele 70 de hectare din preajma arenei sportive. Nu în ultimul rând, a fost stopat procesul de înstrăinare a companiei de asigurări Moldasig aflată sub sechestru în dosarul fraudei bancare. 

Opinia ta contează. Comentează!