18:03:04 28.03.2024
Stiri

ORDIN // Absolvenții din R. Moldova NU vor mai trebui să prezinte certificat de sănătate la admiterea în universități, colegii sau școli profesionale

Social 18.07.2019 09:00 Vizualizări2629 Autor: Ziarul National
ORDIN // Absolvenții din R. Moldova NU vor mai trebui să prezinte certificat de sănătate la admiterea în universități, colegii sau școli profesionale


Certificatul de sănătate a fost exclus din lista actelor obligatorii la admiterea în instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior din R. Moldova, printr-un ordin comun semnat de către miniștrii Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și Educației, Culturii și Cercetării.

Excepție vor face specialitățile care necesită condiții fizice speciale - militari, sportivi, polițiști, pompieri etc.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, susține că astfel vor fi reduse „birocrația, cozile vii, listele de așteptare, înțelegerile, plicurile”.

„Fiecare absolvent are dreptul prin Constituție la studii, or aceasta nu depinde de starea lui de sănătate. Și noi suntem obligați să-i asigurăm acest drept nelimitat fără nicio condiționalitate. De asemenea, trebuie asigurată respectarea dreptului la confidențialitatea și protecția datelor cu caracter personal, astăzi forma 086/e fiind pestriță, cu date despre starea sănătății tinerilor. În același timp, ne-am propus să reducem povara pe instituțiile medicale care, pe lângă fluxul de pacienți, sunt nevoite să facă față numărului mare de solicitanți de certificate”, explică ministra Ala Nemerenco.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md