(VIDEO) | Cererea de eliberare a lui Gheorghe Petic, respinsă. Avocata fostului polițist de frontieră: Este o decizie ilegală

by D M
Distribuiti mai departe...

Astăzi a avut loc încă o ședință de judecată în dosarul lui Gheorghe Petic. Magistrații au analizat cererea de eliberare a fostului polițist de frontieră, într-o ședință cu ușile închise.

După ce judecătorii s-au retras în deliberări, au anunțat că cererea a fost respinsă. Avocații lui Petic au susținut în urma acestei hotărâri că vor înainta o altă cerere, sub garanția personală a doi deputați.

„Este o decizie ilegală, ca toate deciziile adoptate. Instanța de judecată în ședința precedentă a spus că procurorul a telefonat la penitenciar și a dat comandă să nu fie adus, iar azi procurorul în ședință spune că asemenea acțiuni nu a întreprins”, a susținut avocata lui Petic, Angela Istrate, pentru tv8.md.

În timpul ședinței de judecată, mai mulți oameni au venit pentru al susține pe deținut. Aceștia au protestat în fața Curții de Apel Chișinău, scandând: „Jos mafia”; „Petic la libertate”, „Vrem justiție, nu corupție”.

 

Gheorghe Petic a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semi-închis. Acesta va mai trebui să plătească o amendă de 30.000 de lei pentru violare la domiciliu.

Gheorghe Petic a fost condamnat pentru agresarea şi violarea unei femei din Ungheni. El a fost surprins de o cameră de supraveghere în timp ce intra în casa victimei, iar pe hainele lui au fost depistate probe biologice care aparţin femeii.

Vezi și: video | Cum a fugit Gheorghe Petic din sala de judecată? Subordonații lui Năstase au fost blocați de susținători ai Platformei DA


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...