(video/update) Armașu, invitat într-o ședință de plen a Parlamentului să prezinte raportul anual al BNM pentru anul 2018

(update 12:35) Guvernatorul BNM, Octavian Armașu, invitat într-o ședință de plen a Parlamentului să prezinte raportul. Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Igor Munteanu: „O să vă comunicăm data și ora. Este necesar să includem toată componența Parlamentului într-o discuție productivă”

(update 12:20) Octavian Armașu, întrebat câte controale, procese verbale și încălcări au fost constatate, în anul 2018, la instituțiile financiare de pe piață: „La moment, nu dispunem de o așa statistică. Pe lângă exercițiile de controale la fiecare bancă, am făcut audit pe spălarea banilor la toate băncile, verificarea creditării părților. Pe lângă controlul pe teren, Banca Națională mai face și o monitorizare permanentă a tuturor tranzacțiilor pe care le face fiecare bancă”

(update 12:13) Armașu, despre sistemul mobile-banking, valuta digitală: „Suntem în căutarea unei strategii de dezvoltare a sistemelor de plăți, de a avea o incluziune fianciară mai mare. O bună parte a economiei naționale activează pe bază de cash. Oamenii nu prea au acces la serviciile financiare. Mai ales în zona rurală. Avem acest obiectiv. Nu pot să zic că avem o strategie, dar e în proces de elaborare..”

Foto: privesc.eu

(update 12:00) Armașu, despre perspetiva creditării personaelor fizice și juridice: „Noi avem discuții foarte multe și cu bunăcile comericale, și cu patrenerii de dezvoltare în vederea stimulării de mai departe a creditării, în special, în sectorul de întreprinderi mici și mijlocii. Noi de fiecare dată ridicăm probelma că esxită necisitatea unui suport, sub formă de garanții suplimentare..”

(update 11:30) Guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu și viceguvernatorii BNM prezintă raportul anual al Băncii Naționale a Moldovei pentru anul 2018, la ședința Comisiei economie, buget și finanțe.

(11:00) Raportul anual al Băncii Naționale a Moldovei pentru anul 2018 și Raportul Consiliului de Supraveghere al BNM privind activitatea de supraveghere desfășurată în anul 2018.


Pub