Mesajul lui Victor Micu după ce a fost demis de la CSM: Sistemul judecătoresc a rămas, și sper să rămână în continuare, una din cele mai transparente instituții din stat

După ce a fost demis ieri, 16 iulie, din funcția de Președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Victor Micu, a venit cu un mesaj de mulțumire pentru colegii săi, cu care a muncit în acești ani.

Foto: Victor Micu

„Stimați colegi judecători!

Vreau să Vă mulțumesc că pe parcursul anilor, cât am fost în fruntea CSM, m-ați susținut în promovarea și realizarea reformelor în sistemul judecătoresc. A fost o perioadă foarte grea, cu multe evenimente tumultuoase care au marcat profund Republica Moldova. Totuși, sistemul judecătoresc a rămas, și sper să rămână în continuare, una din cele mai transparente instituții din stat. În calitate de președinte al CSM, funcție pentru care Dvs. mi-ați acordat încrederea, m-am străduit întotdeauna să am o atitudine conștiincioasă în tot ceea ce am făcut. V-am tratat întotdeauna cu mult respect pentru că așa am fost educat să mă comport cu orice persoană, dar și pentru că meritați tot respectul din partea societății. După cum am menționat și în interviurile pe care le-am oferit, timpul le așază la loc pe toate. Nu m-am ținut niciodată de funcții. Nu aceasta este important în viață – funcțiile vin și se duc. Important este când te întâlnești cu un om să nu-ți fie rușine să-l privești în ochi”, scrie Victor Micu.

Mesajul lui Victor Micu / Sursa:Mesajul lui Victor Micu/facebook

Menționăm că dânsul după demisie a declarat că demiterea sa din funcția de președinte al CSM este pripită și neîntemeiată: „Poate personalitatea mea o asociază cu guvernarea precedentă. Însă eu nu am colaborat cu PDM”.


Pub