O rusoaică a dat în judecată un importator Tesla pentru că maşinii sale i s-a stricat cheia

Curtea Regională Sverdlovsk a respins apelul avocaților dealerului Moscow Tesla Club – importator neoficial de maşini Tesla în Federaţia Rusă – care nu doreşte să achite bani unui client pentru o mașină defectă.

Cu o lună mai devreme, compania a fost amendată și a fost obligată să returneze costul unui SUV Tesla Model X 100D cumpărătorului. Luând în considerare amenda, suma totală a plății ajunge la 20.000.000 de ruble (circa 320.000 de dolari).

Foto: autoblog.md

Istoria a început încă în 2018, atunci când soţia unui om de afaceri din Ural a achiziționat un SUV electric prin intermediul clubului de la Moscova (în decembrie 2017). Deja peste câteva săptămâni, la începutul lui 2018, una din cheile electronice a ieșit din funcțiune.

Ulterior femeia a început să o folosească pe cea rezervă, însă după aproape 10 luni a cedat şi aceasta. Prin urmare, proprietara a depus o plângere și a cerut ca vehiculul să fie reparat conform prevederilor garanţiei de patru ani (alţi opt sunt pentru motoare şi baterie). Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub