Pregătirea documentelor pentru procedurile de achiziții publice a devenit mai simplă: A fost lansat serviciul pentru completarea formularului DUAE online

În sistemul de achiziții Publice MTender a fost integrat Documentul Unic de Achiziții European (DUAE). Serviciul este disponibil gratuit. Autoritățile contractante și operatori economici pot completa online documentul după pașii următori:

Foto: duae.e-licitatie.md

Formularul DUAE este creat și completat de către autoritatea contractantă electronic și atașat în variantă .pdf la documentația de atribuire.

Formularele DUAE generate electronic conțin mențiunea ”Acest formular a fost generat electronic și poate fi completat pe DUAE.md

Operatorii Economici răspund la solicitările autorității completând online formularul DUAE aferent procedurii și semnează electronic DUAE după exportarea documentului creat cu extensia .pdf pentru a-l atașa la documentele ofertei depuse pe platforma de achiziții electronice.

Avantajele completării electronice a formularului DUAE:

· Vizualizarea selectivă a câmpurilor pentru completare, în dependență de rol

· Sugestii și explicații

· Completarea automată a câmpurilor din Partea I și II a formularului

· Verificări automatizate pentru evitarea erorilor

· Posibilitatea selectării limbii de completare (RO sau RU)

· Asigurarea completării de către participanți a formei solcitate de către autoritatea contractantă, în conformitate cu legislația în vigoare

DUAE reprezintă o declarație pe proprie răspundere a operatorului economic, potrivit căreia acesta nu se află în una dintre situațiile de excludere prevăzute de legislația națională și îndeplinește criteriile de calificare specificate de către autoritatea contractantă în anunțul de participare.

Formularul standard este aprobat conform Ordinului Nr. 177 din 09.10.2018 și este obligatoriu pentru utilizare atât de către autoritățile contractante, cât și de către operatorii economici participanți la proceduri de atribuire a contractelor de achiziții publice.

Serviciul DUAE.md a fost dezvoltat de compania Esempla Systems în colaborare cu Ministerul Finanțelor și Agenția de Achiziții Publice pentru facilitarea utilizării formularului DUAE de către participanții la procesul de achiziții publice.

Pentru detalii referitor la utilizarea serviciului DUAE.md contactați echipa platformei de achiziții e-licitatie.md la numărul de telefon 022 870 971 sau pe adresa de email support@e-licitatie.md


// console.log('no ads situation')