ANSP va controla ca autoritățile locale să distrugă ambrozia în spațiile publice, spațiile întreprinderilor de stat și private

Ministra Sănătății Ala Nemerenco a semnat un ordin prin care Agenția Națională de Sănătate Publică (ANSP) va recomanda autorităților locale „să întreprindă acțiuni concrete de distrugere a ambroziei în spațiile publice, spațiile întreprinderilor de stat și private, cât și în sectoarele particulare pentru a asigura un mediu sănătos de viață și pentru a diminua riscurile pentru sănătate.”.

Foto: UNIMEDIA

Anunțul a fost făcut de Ala Nemerenco pe Facebook.

„ANSP va asigura controlul, în limita competențelor funcționale, a tuturor subiecților pasibili controlului de stat în domeniul sănătății publice, și va întreprinde un șir de măsuri de monitorizare a acțiunilor întreprinse în teritorii. ANSP de asemenea va organiza acțiuni de informare și conștientizare a problemei date, iar în scurt timp vom avea și un poster care va fi distribuit în toată țara. Contăm mult pe colaborarea cu ANSA și Inspectoratul pentru protecția Mediului”, scrie ministra.

Ambrosia artemisiifolia este caracterizată din punct de vedere medical, ca fiind cea mai alergenă specie cu impact negativ asupra sănătăţii populaţiei.

În octombrie 2018, miniștrii din Guvernul Filip a votat includerea ambroziei în lista plantelor interzise pe teritoriul Republicii Moldova.

Tot în octombrie, Guvernul Filip a aprobat și Regulamentul privind combaterea şi prevenirea răspândirii buruienii ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), după ce Pavel Filip s-a arătat nemulțumit de gestionarea de către Ministerul Agriculturii a problemei privind planta Ambrozia și l-a criticat pe ministrul de atunci, Liviu Volconovici.


Pub