Tot ce trebuie să știi despre întrerupătoare și cum acestea îți pot face mai confortabilă viața de zi cu zi

Folosind comutatorul zilnic, de multe ori nu suspectăm cum poate acest dispozitiv de comutare să ne simplifice viața și să o facă mai confortabilă. Piața modernă oferă o gama largă de întrerupătoare electrice. Ele diferă în aspect, scop, principiu de instalare, metoda de fixare a firelor. După ce ați decis caracteristicile și funcționalitatea comutatoarelor, puteți face casa dvs. „inteligentă” și puteți instala un dispozitiv care va completa în mod organic interiorul.

Comutatoarele sunt împărțite în două tipuri în funcție de natura cablajului:

  • Întrerupătoarele pentru cablarea deschisă. Aceste întrerupătoare se află în fiecare casă construită în urmă cu câteva zeci de ani. De asemenea, aceste întrerupătoare sunt instalate în case private din lemn.
  • Casele moderne sunt construite astfel încât toate cablurile să fie deja ascunse în pereți. Prin urmare, în astfel de case sunt instalate comutatoare cu cabluri ascunse. Aceste comutatoare sunt instalate folosind „foldere” speciale care sunt incluse în caseta de cablare. Aceasta este fixată pe locul unde se planifică comutatorul.

De asemenea, comutatoarele pot fi împărțite în două tipuri în funcție de metoda de fixare a firelor:

  • Întrerupere cu auto-clip. Montarea fără șuruburi la întrerupătoare este foarte fiabilă, iar instalarea lor este mult mai ușoară decât în cazul prizelor din cel de-al doilea tip.
  • Întrerupătoare cu borne cu șurub. Sârma în astfel de întrerupătoare este fixată între plăcile de contact. Aceste puncte de desfacere prezintă și niște dezavantaje specifice. Se poate întâmpla ca atașamentele lor să slăbească în timp, pierzându-și astfel rezistența. În consecința, soclul se va aprinde.

Există, de asemenea, switch-uri care au indicatoare on-off. De obicei, un astfel de indicator încorporat este realizat sub formă de lumină. Astfel de produse de cabluri sunt deosebit de utile în încăperile ce trebuie iluminate. Pe acest indicator, puteți vedea imediat dacă există o lumină în subsol.

Pentru comoditatea de a activa iluminatul cu un număr mare de lămpi, puteți utiliza întrerupătoare cu una, doua sau trei taste.

Sistemele moderne vă permit sa automatizați sistemul de pornire a luminii. Deci, puteți activa lumina în aceeași camera din diferite locuri. Comutatoarele și întrerupătoarele încrucișate controlează acest sistem. Astfel de dispozitive sunt făcute pentru confort. De exemplu, dacă aveți o scară în casa dvs., puteți activa luminile de pe el la primul etaj și opriți lumina de la etajul al doilea.

Puteți instala aceste întrerupătoare în dormitor. Odată ce sunteți gata pentru culcare, puteți opri lumina fără a ieși din pat. Al doilea switch este instalat lângă pat.

Cele mai simple și mai frecvente sunt întrerupătoarele cheie. Ele sunt ușor de instalat . Sunt făcute cu una, doua, trei, patru sau opt chei. Cu ajutorul lor, se poate controla lumina, aerul condiționat și jaluzele în același timp, în timp ce simbolurile pot fi aplicate pe butoane pentru comoditate. Unele comutatoare se transformă în întrerupătoare: una este instalată lângă ușa de la intrare (pentru a porni lumina) și cealaltă la capătul unui coridor lung (pentru a o opri). La ieșirea din casă, întrerupătoarele se folosesc invers (cea de-a doua se aprinde, prima se află lângă ușă – pentru a opri luminile).

Comutatoarele la distanță sunt numite dispozitive pentru „leneși”. Astfel de modele funcționează cu orice telecomandă și sunt convenabile pentru persoanele cu dizabilități.

„Inovațiile” tehnice constructive permit, în caz de necesitate, reglarea intensității din mers în dispozitivele de iluminat. Acest lucru se realizează la atingere, rulare sau împingere. Puteți să le aplicați diferitelor corpuri de iluminat, în timp ce cel mai recent au fost destinate exclusiv controlului lămpilor cu incandescență.

Designul cel mai complex îl au comutatoarele cu temporizator. Acestea sunt instalate în case noi, pentru ca atunci când se instalează într-un apartament obișnuit, este necesară intervenția unui specialist în sistemul electric al camerei. Acestea sunt programate pentru a activa și dezactiva iluminarea, creând un efect de prezență. De exemplu, lumina cronometrului va fi aprinsă în întuneric: se aprinde la ora 19:00 și se stinge la ora 6:00.

De asemenea, întrerupătoarele diferă în funcție de materialul din care sunt fabricate aceste accesorii de cabluri. Majoritatea comutatoarelor moderne sunt fabricate din materiale termoplastice care nu ard. La fiecare întrerupător trebuie să se indice valori ale puterii curente și marca de calitate a țarii în care este produs.

Scopul companiei TME (Transfer Multisort Elektronik Sp) este de a oferi o gamă largă de produse, inclusiv întrerupătoare, pentru a presta servicii constante de înaltă calitate.

P.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare