07:20:43 25.04.2024
Stiri

Un candidat al „ACUM” la alegerile parlamentare se vrea lider de PARTID. „Am primit și noi asemenea informații. Unii colegi au fost sunați și li s-au făcut apropo-uri”

Partide/Comunicate 17.07.2019 15:00 Vizualizări4375 Autor: Ziarul National
Un candidat al „ACUM” la alegerile parlamentare se vrea lider de PARTID. „Am primit și noi asemenea informații. Unii colegi au fost sunați și li s-au făcut apropo-uri”


Fostul vicepreședinte al partidului Liberal (PL) și candidat al Blocului „ACUM” la alegerile parlamentare din februarie, Valeriu Munteanu, ar urma să se relanseze în viața politică prin alegerea sa în fruntea Mișcării Acțiunea Europeană (MAE), fondată cu mai mulți ani în urmă de istoricul Anatol Petrenco. La mijloc ar fi o problemă, deoarece MAE a fuzionat în 2011 cu PL.

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, afirmă că a auzit că Valeriu Munteanu și-ar dori să fie liderul MAE, după ce nu a reușit să ajungă în fruntea formațiunii sale.

Citește și: Noi DETALII despre ieșirea lui Valeriu Munteanu din PL. Ar fi încercat să preia „prin metode VICLENE” conducerea partidului: „Setea de PUTERE te-a orbit. „Stăpânul” tău o să te îngroape și pe tine și te va da uitării”

„Am primit și noi asemenea informații. Unii colegi au fost sunați și li s-au făcut apropo-uri. După trădarea din decembrie 2018, scopul este de a reveni pe baza unui partid în activitatea politica și de a candida la Primăria Chișinău”, a spus Chirtoacă despre fostul său coleg Munteanu.

Potrivit lui Chirtoacă, fostul liberal nu ar fi luat în calcul că MAE a fuzionat la PL. „Mai rămâne problema juridică legată de fuziunea care a avut loc cu MAE, pentru că astfel aceasta formațiune nu mai există din momentul absorbției de PL”.

Amintim că Valeriu Munteanu a decis să părăsească părăsit PL-ul în decembrie 2018, din cauza faptului că președintele de onoare al acesteia, Mihai Ghimpu, a anunțat că PL va participa de sine stătător la alegerile parlamentare, nu alături de „opoziția unită”.

„Este momentul despărțirii mele de PL”, a anunțat Munteanu atunci, adăugând că se retrage din partid după 11 ani de activitate în cadrul acestuia „cu mintea trează și conștiința împăcată”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md