07:48:26 18.04.2024
Stiri

Protest la SIS: Unioniștii cer anularea intedicției aplicate lui George Simion, care nu mai are voie să intre în R. Moldova timp de cinci ani

Social 17.07.2019 15:25 Vizualizări1183 Autor: Ziarul National
Protest la SIS: Unioniștii cer anularea intedicției aplicate lui George Simion, care nu mai are voie să intre în R. Moldova timp de cinci ani


Unioniștii din R. Moldova au mers astăzi în fața Serviciului de Informații și Securitate pentru a cere anularea interdicției de a intra în R. Moldova aplicată lui George Simion pe 1 octombrie 2018.

Protestul vine după ce luni, 15 iulie, reprezentanții „UNIREA-ODIP” au depus o petiție la Ministerul Afacerilor Interne vizai de același lucru și au primit răspuns negativ.

Potrivit președintelui „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, George Simion nu a încălcat niciodată legislația Republicii Moldova, iar decizia autorităților de a-l interzice în Republica Moldova este arbitrară și nefondată.

„Chiar dacă guvernarea s-a schimbat, vedem că abuzurile continuă. Este inadmisibil să iei o astfel de decizie doar pentru că omul nu îți convine. Nu poți să îți dorești un stat de drept, dacă instituțiile statului continuă să interpreteze legea după bunul plac”, a declarat Vlad Bilețchi.

După protestul de luni, Biroul de Migrație și Azil a reacționat, susținând că George Simion a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 5 ani, în baza demersului structurii responsabile de securitatea statului, iar potrivit legislației acesta este executoriu.

George Simion a fost reţinut în data de 1 octombrie 2018 de angajaţii Biroului pentru Migraţie şi Azil al Republicii Moldova, în timp ce se pregătea sa plece în România. Unionistul a fost anunţat că a primit interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe termen de 5 ani.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md