09:06:23 29.03.2024
Stiri

Un deputat, ales într-o circumscripție din Transnistria, și-a depus mandatul

Politică 17.07.2019 15:37 Vizualizări2604 Autor: Ziarul National
Un deputat, ales într-o circumscripție din Transnistria, și-a depus mandatul Tribuna


Independentul Viorel Melnic, ales la alegerile din februarie curent într-o circumscipție atribuită transnistrenilor, și-a depus astăzi mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Viorel Melnic arată într-un comunicat de presă că pleacă din Parlament, fiindcă „rolul deputaților independenți este redus la zero”, în condițiile în care actuala guvernare „se răzbună” și ar „elimina politic” profesioniștii din instituții.

Melnic se mai arată nemulțumit și de „legile necalitative” aprobate în ultimul timp, spunând că nu poate „răspunde exigențelor” alegătorilor care l-au votat.



Menționăm că Viorel Melnic a fost șef al Serviciului Vamal pe timpul guvernării comuniste și este cumătru cu Igor Dodon. În ultimul timp, acesta era apropiat de Ilan Șor, numele său figurând și în raportul Kroll. Anterior, Melnic a fost și membru al PSRM.

Amintim că, astăzi, Renato Usatîi a vorbit despre demisia lui Melnic, dar și despre faptul că și deputați democrați ar urma să-și depună mandatele, pentru ca pe 20 octombrie curent, odată cu alegerile locale, să fie organizate alegeri noi parlamentare în câteva circumscripții. Potrivit lui Usatîi, acesta ar fi planul lui Igor Dodon pentru a întări poziția socialiștilor în Parlament.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md