17:36:58 29.03.2024
Stiri

VIDEO // Fostul preşedinte din Peru, arestat în SUA: Alejandro Toledo, implicat într-unul dintre cele mai mari scandaluri de corupţie din America Latină

Știri 17.07.2019 17:00 Vizualizări1087 Autor: Ziarul National


VIDEO // Fostul preşedinte din Peru, arestat în SUA: Alejandro Toledo, implicat într-unul dintre cele mai mari scandaluri de corupţie din America Latină Mediafax

Fostul preşedinte peruvian Alejandro Toledo, acuzat de corupţie în ţara sa, a fost arestat în Statele Unite şi ar putea fi extrădat înapoi în Peru, au informat autorităţile peruviane şi americane, relatează site-ul publicaţiei The Guardian, citat de Mediafax.

Toledo, care s-a aflat la conducerea ţării între 2001 şi 2006, a fost arestat marţi în nordul Californiei, a informat Departamentul de Justiţie al Statelor Unite.

Fostul preşedinte peruvian a fugit în SUA după ce a fost acuzat în Peru că ar fi primit 20 de milioane de dolari din partea companiei braziliene de construcţii Oderbrecht într-unul dintre cele mai mari scandaluri de corupţie din centrul Americii Latine.

Odebrecht a recunoscut că a oferit mai multor oficiali o sumă totală de 800 de milioane de dolari în schimbul contractelor de muncă publice.

Peru a cerut în mod formal Statelor Unite extrădarea lui Toledo în urmă cu un an.

„Aceasta va fi prima oară când fostul preşedinte va apărea în faţa autorităţile juridice americane, ca pare a procesului privind întoarcerea acestuia în ţară", au informat autorităţile.

Toledo este unul dintre cei patru foşti preşedinţi peruviani implicaţi în scandalul Odebrecht. Pedro Pablo Kuczynski a fost arestat în luna aprilie în urma unor acuzaţii de mită privind investigaţia. Predecesorul acestuia, Ollanta Humala a fost reţinut în 2017.

Predecesorul lui Humala, Alan Garcia, s-a împuşcat în cap pentru a evita să fie arestat în luna aprilie, înfruntând de asemenea acuzaţii privind mita.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md