image
Sursa foto: independent.co.uk

Ursula von der Leyen afirmă că ar putea susţine o nouă amânare privind Brexit

Ursula von der Leyen, candidata pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a declarat marţi că ar putea accepta încă o amânare a ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar dacă va fi numită la şefia Executivului UE, relatează site-ul EUObserver.com

„Sunt pregătită pentru încă o amânare a datei limită privind Brexit, în cazul în care va fi nevoie pentru un motiv suficient de bun", a declarat von der Leyen.

Aceasta a mai afirmat că menţinerea stabilităţii între Irlanda şi Irlanda de Nord şi drepturile cetăţenilor din UE se află printre priorităţile sale.

Von der Leyen a declarat anterior că speră că Marea Britanie va renunţa la Brexit, dar a avertizat că Londra trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru deciziile luate.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: