image
Sursa foto: bizlaw.md

CNAS: Au fost transferate resursele pentru plata tuturor tipurilor de indemnizații

Astăzi au fost transferate prestatorilor de servicii de plată sursele necesare pentru plata tuturor tipurilor de indemnizații acordate familiilor cu copii, informează Casa Națională de Asigurări Sociale.

Pentru indemnizația unică la nașterea copilului a fost transferată suma de 19,1 milioane de lei, pentru 3021 de beneficiari.

Indemnizația lunară pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de trei ani, în sumă de 80,2 milioane de lei, a ajuns la 45827 de beneficiari.

Iar indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 1,5/2 ani a fost transferată în sumă de 27,6 milioane de lei, pentru 38255 de beneficiari.

Pentru indemnizația de maternitate s-au transferat 58 de milioane de lei, pentru 2439 de beneficiari, iar pentru indemnizația paternală – 1,3 milioane de lei, pentru 298 de beneficiari.

Potrivit CNAS, până în prezent, a fost efectuat transferul pentru toate prestațiile sociale, inclusiv ajutorul social în sumă de 39,8 milioane de lei și ajutorul pentru șomaj în sumă de 1,5 milioane de lei. Pentru plata pensiilor CNAS a transferat până la data de 16 iulie – 1295,3 milioane de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: