Actualitate

ONU avertizează: Riscul de foamete este în continuă creştere la nivel mondial

Raportul FAO, intitulat „Starea securităţii alimentare şi a nutriţiei la nivel mondial” a fost produs în colaborare cu alte agenţii ale Naţiunilor Unite, printre care şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

După decenii de scădere, riscul de foamete a început să crească în 2015, iar una dintre ţintele Organizaţiei Naţiunilor Unite este ca acesta să scadă până în 2030. Însă, potrivit raportului , eliminarea foametei la nivel mondial rămâne „o provocare imensă”.

„Pentru protejarea securităţii alimentare este foarte importantă existenţa unor politici economice şi sociale pentru a putea contracara efectele unor perioade de criză economică şi pentru a evita reducerea bugetelor serviciilor esenţiale, cum ar fi sănătatea şi educaţia”, se precizează în raport.

Malnutriţia rămâne foarte răspândită în Africa, unde aproximativ 20% din populaţie este afectată, dar şi în Asia, unde 12% din populaţie suferă din cauza acestui fenomen. În America Latină şi în Caraibe 7% dintre cetăţeni sunt afectaţi de malnutriţie.

FAO a anunţat că eforturile actuale pentru eliminarea acestui fenomen nu sunt suficiente.

În acelaşi timp, raportul notează că obezitatea este şi ea în creştere în toate regiunile lumii, cei mai afectaţi fiind copiii de vârstă şcolară şi adulţii.

Aproximativ 149 de milioane de copii suferă de malnutriţie la nivel mondial.

https://www.mediafax.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *