S-a întâlnit sau nu Filat cu Plahotniuc în biroul său de la CNA? Reacția lui Popenco

Șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție (PA), Adrian Popenco, neagă că Vlad Filat s-ar fi întâlnit în 2015 cu Vlad Plahotniuc în biroul său de la Centrul Național Anticorupție (CNA). De asemenea, procurorul susține că nu va comenta declarațiile ex-premierului și că pe acest caz „a fost întocmit un raport”.

Foto: captură video
„Este categoric exclus să fi avut loc așa ceva. În calitatea mea de procuror, eu nu dispuneam și nici nu dispun de pârghii legale pentru a organiza vizite de genul dat. Absolut exclus. Pot să vă spun un lucru – sunt niște declarații lipsite de orice suport faptic, dar e foarte ușor din ele să faci știri”, a afirmat acesta pentru ZdG.

Purtătorul de cuvânt al CNA nu a răspuns la telefon pentru a spune dacă a avut loc o asemenea vizită.

Totodată, referitor la faptul că el ar fi primit bani din frauda bancară, așa cum a spus Filat în prima parte a interviului de la TV 8, Popenco a menționat că „sunt niște insinuări, eu nu știu de ce dumnealui le lansează, eu nu le voi comenta”.

„Pe faptul declarațiilor date a fost întocmit un raport de către mine, de către conducerea Procuraturii Generale și urmează a fi verificate, deoarece ele chiar merită a fi verificate”, a precizat Adrian Popenco.

Amintim că Filat a declarat că a avut doar o singură vizită cu fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, de când a fost încătușat. Întrevederea dintre cei doi a avut loc la data de 19 decembrie 2015 la sediul Centrului Național Anticorupție (CNA).


Pub