Cine sunt candidații propuși de Parlament la funcțiile de membri CEC

Parlamentul propune 3 candidați la funcțiile de membri ai Comisiei Electorale Centrale. Anunțul a fost făcut de deputatul Sergiu Litvinenco.

Foto: UNIMEDIA

Iată cine sunt aceștia:

Pavel Dumitru, avocat, fost candidat la funcția de deputat la alegerile parlamentare din 24 februarie 2018, acesta fiind plasat în listă pe locul 28.

Potrivit declarației de avere pentru an 2017-2018, acesta, împreună cu soția sa au câștigat aproximativ 200 de mii de lei din salarii și onorarii.

Iată CV-ul acestuia.

Al doilea pe listă este Cimil Dorin, care este la fel avocat. Începând cu anul 1995 Dorin Cimil activează la catedra de Drept Civil, Facultatea de Drept, USM. Este titular al cursurilor ”Drept civil. Contracte speciale” și ”Calificarea raporturilor contractuale”, USM, Facultatea de Drept.

În anul 2001 a susținut teza de doctorat la Universitatea de Stat din Moscova “M.V.Lomonosov”.

Până la fondarea BAA” Parteneriat Academic pentru Justiție” a fost avocat în BAA “Facultatea de drept” (1996-2014).

Este specializat în domeniul comercial, bancar, transporturilor, asigurărilor.

Cimil Dorin by UNIMEDIA on Scribd

Al treilea candidat este Maxim Lebedenshi, fratele deputatului socialist, Andrian Lebedinshi. Primul, la moment este consilierul președintelui Igor Dodon.

Maxim Lebedinshi a mai fost membru al CEC în perioada iunie 2016 – februarie 2017.

Anterior, Lebedinschi a fost unul din avocații preferați de Igor Dodon. Lebedinschi a reprezentat într-un proces firma „Hunter Elit Club”, administrată de apropiaţii lui Igor Dodon și Fabrica de Conserve din Călăraşi, care, în ultimii ani a fost ţinta mai multor procese de judecată. Despre ambele entități, ZdG a scrisa anterior că ar avea legături cu noul președinte. Maxim Lebedinschi este fratele lui Adrian Lebedinschi, deputat socialist şi unul din donatorii formaţiunii în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Maxim Lebedinschi a fost şi avocatul lui Igor Dodon, tot în 2013, în procesul pe care liderul socialiştilor l-a avut cu Valentin Krîlov, fostul şef al PSRM, dar şi juristul partidului în mai multe procese, scrie Ziarul de Gardă.

Lebedinschi by UNIMEDIA on Scribd

Astăzi, Parlamentul urmează să decidă numirea acestora.


Pub