Șor ar fi trecut ilegal frontiera și controlul vamal la Aeroport Internațional Chișinău! PG anunță investigarea cazului

Procuratura municipiului Chişinău efectuează o serie de acţiuni de urmărire penală în dosarul pornit pe faptul trecerii ilegale, în perioada 14 – 17 iunie 2019, a frontierei de stat de către deputatul Ilan Șor, acuzat într-un dosar de escrocherie şi spălare de bani.

Foto: UNIMEDIA

Procurorii au audiat, în cursul zilelor de ieri şi azi, persoanele responsabile de verificarea şi supravegherea punctelor de acces pe teritoriul aerodromului Aeroportului Internaţional Chişinău, au ridicat şi examinat înregistrările video de pe teritoriul aerodromului, precum şi alte acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii.

Potrivit materialelor, în lipsa unui acord al Curţii de Apel Cahul, instanţă care judecă cauza penală în privinţa acestuia şi în cadrul căreia faţă de inculpat a fost aplicată măsura preventivă - obligarea de a nu părăsi ţara, deputatul a traversat, în mod ilegal, frontiera de stat, eludând controlul vamal şi cel de frontieră, părăsind teritoriul Republicii Moldova.

Pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, norma penală prevede amendă sau până la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii, sau închisoare de până la 2 ani.

Amintim că la data de 26 iunie, procurorii anticorupție au aplicat sechestru pe mai multe bunuri mobile, imobile, cote care aparțin lui Ilan Șor. Acțiunile de sechestru fac parte din dosarul fraudei bancare.

Ilan Shor a fost condamnat în prima instanță în vara anului 2017, la 7 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul fraudei bancare.

Menționăm că la data de 19 iunie presa a scris că deputatul Ilan Șor a fost văzut în satul Susleni, raionul Orhei.

Reprezentanții serviciului de presă a primarului nu au fost de găsit pentru a comenta.

Deși alte voci spun că dânsul ar fi plecat în Israel. De asemenea, ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase, a declarat că nu există nicio informație despre faptul că politicianul ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova. Astfel, la data de 4 iulie, ex-procurorul general, Eduard Harunjen, a anunțat că procurorii au inițiat un proces penal în cazul deputatului Ilan Șor, pe motiv că ar fi părăsit țara ilegal.


Pub