Dodon pleacă mâine la Moscova: Reducerea prețului de livrare a gazului natural pentru RM, principalul subiect care va fi discutat cu autoritățile ruse

Șeful statului Igor Dodon a ținut să anunțe pe pagina sa de Facebook că mâine va întreprinde o vizită la Moscova. Subiectul principal care va fi pus în discuție cu autoritățile Federașiei Ruse va fi reducerea prețului de livrare a gazului natural pentru Republica Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„Am avut o întrevedere de lucru cu Ministrul Economiei și Infrastructurii, Dl Vadim Brînzan și candidatul la funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al ”Moldovagaz” S.A, Dl Vadim Ceban.

Am discutat cele mai importante aspecte ce țin de asigurarea funcționării eficiente a sistemului de aprovizionare cu gaze naturale a consumatorilor, dar și cele mai stringente sarcini, care stau în fața noii conduceri a Moldovagaz.

Există informație preventivă despre diferite scheme frauduloase puse în aplicare în sistemul energetic în general, și în stucturile ”Moldovagaz”, în particular, care au impact semnificativ asupra costurilor interne și, implicit, asupra tarifelor la gaze...

Pe parcursul zilei de mâine voi întreprinde o vizită de lucru scurtă la Moscova, în cadrul căreia voi aborda în dialogul cu autoritățile Federației Ruse, inclusiv și reducerea prețului de livrare a gazului natural pentru Republica Moldova. Subiectul respectiv va fi abordat în cadrul discuțiilor mele cu autoritățile din Federația Rusă, dar și cu conducerea S.A. ”Gazprom”. Un eventual consens în aceste negocieri ar permite să diminuăm semnificativ necesitatea majorării tarifelor la gazele naturale”, a scris Dododn pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon / Sursa:fb
Igor Dodon / Sursa:fb

Amintim că acum două săptămâni, ministrul Economiei, Vadim Brînzan, a susținut în cadrul unui briefing de presă, că tarife pentru consumul de gaz s-ar putea majora.

„A crescut preţul de achiziţie a gazului natural de la Gazprom. Contractul cu Gazprom expiră la finele acestui an şi noi trebuie să găsim o modalitate de a aduce gaz în Republica Moldova în 2019 şi 2020 până când gazoductul Iaşi-Chişinău va fi dat în exploatare şi porţiunea cea din România va fi actualizată cerinţelor necesare”, a spus Brînzan.


Pub