(video) Ședința Parlamentului: Noii membri, desemnați la CEC și interpretarea unor prevederi din Legea Procuraturii

(update 16:25) Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege pentru interpretarea unor prevederi din Legea cu privire la Procuratură. Astfel, procurorul general interimar ar putea fi numit prin decret de către președinte, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, exact ca în cazul numirii procurorului general.

Foto: UNIMEDIA

(update 15:41) Deputații au votat și proiectul de hotărâre prin care au fost confirmați în funcții noii membri CEC. Aceștia au depus jurământul la Parlament.

(update 15:16) Dumitru Pavel (propus de Platforma DA), Dorin Cimil (propus de PAS), și Maxim Lebedinschi (propus de PSRM) au fost desemnați de Parlament pentu a face parte din componența CEC.

(update 14:25) Parlamentul a desemnat membrii supleanți în comisiile permanente. Conform Regulamentului Parlamentului, în cazul absenţei membrului comisiei permanente, la şedinţă participă, cu drept de vot, membrul supleant care face parte din aceeaşi fracţiune parlamentară. În Parlamentul de legislatura a X-a activează 11 comisii parlamentare permanente.

(update 14:09) Marina Tauber a întrebat de ce ședința Parlamentului este convocată marți și nu joi sau vineri, așa cum ar trebui să fie conform Regulamentului. Zinaida Greceanîi a răspuns că „Importnat e să nu lucrăm mai puțin”.


Pub