(video) Democrații Sergiu Sîrbu și Andrian Candu, despre „evadarea” lui Ilan Șor din Republica Moldova: „Aeroportul este un punct oficial de trecere, nu cred că este posibil”

Democrații Sergiu Sîrbu și Andrian Candu spun că Ilan Șor nu ar fi fugit prin aeroportul Internațional Chișinău, însă prin regiunea transnistreană, care nu este gestionată de forțele Republicii Moldova. Aceste declarații au fost făcute, chiar dacă Procuratura Generală a emis un comunicat prin care anunță că Ilan Șor a fugit din țară prin Aeroportul Internațional Chișinău.

”Organile de anchetă investighează. Probabil prin regiunea transnistreană. Nu cred că prin punctele oficiale și nu l-a înregistrat. Sperăm ca organele de anchetă să îl prindă. Aeroportul este un punct oficial de trecere, nu cred că este posibil”, spune Sergiu Sîrbu.

”Eu nu țin nici registul de ieșire și nici registrul de intrare. Ar trebuie să puneți această întrebare persoanelor responsabile. Reporter: Credeți că este posibil să fi ieșit din RM, fără să fii observat de organele competente? Candu: Cred că este posibil, atâta timp cât noi avem un teritoriu pe care autoritățile Republicii Moldova nu îl controlează”, a precizat Candu.

UNIMEDIA aminteșe că Procuratura municipiului Chişinău efectuează o serie de acţiuni de urmărire penală în dosarul pornit pe faptul trecerii ilegale, în perioada 14 – 17 iunie 2019, a frontierei de stat de către deputatul Ilan Șor, acuzat într-un dosar de escrocherie şi spălare de bani.

Procurorii au audiat, în cursul zilelor de ieri şi azi, persoanele responsabile de verificarea şi supravegherea punctelor de acces pe teritoriul aerodromului Aeroportului Internaţional Chişinău, au ridicat şi examinat înregistrările video de pe teritoriul aerodromului, precum şi alte acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii.


Pub