Reacția PL după ce Mișcarea Acțiunea Europeană a anunat că se relansează: „Toți membrii partidului, în frunte cu președintele V. Untilă au devenit membri PL”

Partidul Liberal spune că după ce în 2011 Partidul „Mișcarea Acțiunea Europeană” (MAE) a fuzionat cu PL, toți membrii partidului au devenit membri PL. Într-o reacție oferită pentru UNIMEDIA, liberalii spun că în momentul în care cele două partide s-au contopit, MAE și-a pierdut statutul juridic.

Foto: UNIMEDIA

„În martie 2011, Congresul extraordinar al MAE a decis autodizolvarea formațiunii și fuzionarea cu Partidul Liberal. Odată cu aceasta, toți membrii partidului, în frunte cu președintele V. Untilă au devenit membri PL. Astfel, MAE și-a pierdut statutul juridic de partid politic și trebuia să fie radiat din Registrul de stat al persoanelor juridice, competență ce îi revenea Ministerului Justiției.

Faptul că n-a fost radiat și că în ziua de astăzi apare în lista partidelor înregistrate sau fie că cineva ar deține ștampila partidului nu înseamnă că există MAE-ul”, se arată în reacția Partidului Liberal.

Amintim că astăzi, Mișcarea Acțiunea Europeană a anunţat iese la rampă pentru „a alunga hoții de la putere”.


Pub