Parlamentul a extins termenul de depunere a dosarelor de concurs pentru funcția de director al CNA

PE SCURT

Comisia juridică, numiri și imunități a decis astăzi extinderea termenului de depunere a dosarelor de concurs pentru funcția de director al Centrului Național Anticorupție până vineri, 19 iulie, ora 17:00.

Deocamdată nu se știe care a fost cauza extinderii termenului. Până vineri, 12 iulie, când a expirat termenul prevăzut pentru aceasta, au fost depuse zece dosare de participare la concurs.

PE LUNG

Președintele comisiei parlamentare, deputatul Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, a precizat că, până la 19 iulie 2019, candidații pot depune personal, prin poștă sau prin e-mail dosarul de participare la concurs, care va conține mai multe acte, printre care scrisoarea de motivare, cazierul judiciar, declarația pe propria răspundere că nu este şi nu a fost în ultimii 2 ani membru al vreunui partid politic, nu este şi nu a fost angajat în cadrul organelor permanente ale vreunui partid politic.

De asemenea, va depune declarația pe propria răspundere precum că nu are interdicția de a ocupa o funcţie publică sau de demnitate publică ce derivă dintr-un act de constatare al Autorității Naționale de Integritate, trei scrisori de recomandare, dar și conceptul de management și dezvoltare instituțională a Centrului Național Anticorupție.

Amintim că funcția de director al CNA a devenit vacantă acum o lună, după ce fostul șef al instituției, Bogdan Zumbreanu a fost demis de parlament.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.