Ministrul de Externe Nicu Popescu a avut o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO Rose Gottemoeller

PE SCURT

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu se află astăzi într-o vizită la Cartierul General al NATO din Bruxelles, unde a avut o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO Rose Gottemoeller. Potrivit șefului Diplomației de la Chișinău, tema principală a discuțiilor a fost continuarea dialogului politic și cooperării dintre țara noastră și Alianța Nord-Atlantică.

PE LUNG

Astfel, s-a discutat despre cooperarea concretă în ceea ce privește implementarea Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Securitate şi Apărare, promovarea procesului de reformă a sectorului de securitate și apărare, combaterea noilor ameninţări la adresa securităţii, cooperarea în domeniul comunicării strategice precum și despre contracararea amenințărilor hibride.

„Îi mulțumesc pe această cale încă o dată doamnei Gottemoeller pentru faptul de a ne fi confirmat sprijinul organizaţiei pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a țării noastre precum şi respectul pentru neutralitatea Republicii Moldova”, a menționat Nicu Popescu.

Ministrul de Externe s-a arătat convins de faptul că expertiza şi asistenţa necesară în procesele de reformă, în special cele din modernizarea sectorului de securitate şi apărare, de care vor beneficia în continuare autoritățile țării noastre vor fi un lucru benefic pentru pacea și stabilitatea Republicii Moldova.

Precizăm, că, anterior, în cadrul vizitei sale la Bruxelles, premierul Maia Sandu a avut o întrevedere Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.