Un moldovean, în stare avansată de ebrietate, prins în timp ce încerca să intre în România traversând înot Prutul

PE SCURT

Un moldovean de 43 de ani, în stare avansată de ebrietate, a fost depistat de polițiștii de frontieră Galați în timp ce încerca să intre ilegal în România traversând înot Prutul.

Cazul a avut loc pe 14 iulie, în jurul orei 11:30, când poliţiştii de frontieră l-au reținut pe moldovean în dreptul podului de peste râul Prut, pe teritoriul României. Bărbatul nu-şi justifica prezenţa în zonă.

PE LUNG

Acesta avea hainele ude, emana o puternică halenă alcoolică şi nu avea documente de identitate asupra sa. Din această cauză a fost condus la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi – rutier.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta este cetăţean din R. Moldova, se numeşte B.I. şi are 43 de ani.

Bărbatul le-a declarat polițiștilor de frontieră că a vrut să vadă dacă poate înota de pe un mal pe altul al râului Prut.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrarea în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.