Termenul de depunere a dosarelor pentru funcția de judecător CC a fost extins
Politic 16 iulie 2019, 20:02 | 1216

Tot astăzi, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât să extindă până la 23 iulie termenul pentru depunerea dosarelor la concursul pentru desemnarea a doi judecători ai Curții Constituționale din partea sa. De asemenea, CSM va stabili criterii suplimentare pentru selectarea candidaților. Documentele celor înscriși în cursa pentru funcția de judecător al Curții Constituționale vor fi analizate peste două săptămâni, adică pe 30 iulie, când membrii CSM se vor întruni într-o nouă ședință.

În timpul ședinței CSM, unul dintre participanții la competiția pentru postul de judecător al Curții Constituționale, Domnica Manole, a cerut prelungirea concursului. Fosta judecătoare a Curții de Apel Chișinău consideră că societatea civilă trebuie să studieze dosarele tuturor aspiranților și să-și spună opinia.

Un alt candidat, Teodor Cârnaț, a cerut însă ca noii judecători ai Curții Constituționale să fie desemnați astăzi de CSM. În opinia lui, structura a asigurat în totalitate transparența, iar participanții la concurs au întrunit condițiile necesare.

Până în prezent, la concursul anunțat de Consiliul Superior al Magistraturii și-au depus dosarele 14 persoane. 

Opinia ta contează. Comentează!