Președintele CSM a fost revocat astăzi din funcție cu votul a nouă membri prezenți
Politic 16 iulie 2019, 20:05 | 2297

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, a fost revocat din funcție. Decizia a fost luată cu votul a nouă din cei zece membri ai CSM prezenți la ședință. Propunerea de demitere a lui Micu a fost făcută publică la începutul ședinței de către judecătorul și membrul CSM Petru Moraru. El și-a argumentat inițiativa prin faptul că șeful CSM a plecat la odihnă în timp ce justiția din Republica Moldova se confrunta cu probleme grave.

Pentru inițierea procedurii de demitere a șefului CSM a fost aleasă o comisie formată din trei membri. Este vorba despre Anatolie Galben, Olesea Stamate și Mariana Timotin. Președinte al structurii a fost numit Anatolie Galben.

După ce a fost revocat din funcția de președinte al CSM, Victor Micu a anunțat că rămâne membru al instituției.

Mai apoi, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au desemnat un președinte interimar. Asta pentru ca instituția să poată funcționa până va avea loc alegerea unui nou conducător. Interimatul va fi asigurat de către judecătorul Dorel Musteață.

Victor Micu a fost numit președinte al Consiliului Superior al Magistraturii pe 17 iunie 2014. El a fost reales în această funcție, pentru un mandat de patru ani, în ianuarie 2018.

Opinia ta contează. Comentează!