00:28:10 29.03.2024
Stiri

Majoritatea parlamentară „ACUM” – PSRM a ajuns la un consens în privința a TREI MEMBRI noi la CEC. Aceștia sunt exponenți ai coaliției de guvernare

Politică 16.07.2019 10:52 Vizualizări2532 Autor: Ziarul National
Majoritatea parlamentară „ACUM” – PSRM a ajuns la un consens în privința a TREI MEMBRI noi la CEC. Aceștia sunt exponenți ai coaliției de guvernare


Parlamentul urmează să desemneze azi trei exponenți ai coaliției de guvernare „ACUM” – PSRM în calitate de membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Președintele Comisiei juridice numiri și umunități, Sergiu Litvinenco, a menționat că socialiștii îl vor înaintala CEC pe consilierul prezidențial în domeniul juridic, Maxim Lebedinschi. Acesta a deținut anterior funcția de membru CEC, însă a demisionat, preferând activitatea în cadrul Administrației prezidențiale.

Platforma „DA” îl va înainta pe avocatul Dumitru Pavel. Acesta a candidat la alegerile parlamentare pe lista blocului „ACUM” în circumscripția națională și se regăsește și pe lista candidaților pentru funcția de judecător al Curții Constituționale.

Cel de-al treilea candidat, exponentul PAS, Dorin Cimil, la fel se regăsește pe lista candidaților pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului. Cimil este doctor în drept, activează în cadrul Universității de Stat din Moldova.

Amintim că trei funcții de membru în cadrul CEC au devenit vacante după ce președintele instituției, Alina Russu, vicepreședintele Rodica Ciubotaru și membrul Comisiei, Iurie Ciocan, au demisionat după schimbarea guvernării.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md