(video) Noua Skoda Scala în Moldova. Care este preţul de start al modelului

Cu un caracter nou, tehnologie nouă şi un nume nou, Skoda Scala este modelul prin care marca îşi extinde gama oferită în segmentul popular al automobilelor compacte. Noutatea oferă un nivel ridicat de siguranţă activă şi pasivă (demonstrat deja în testul Euro NCAP), faruri şi blocuri optice spate full-LED, plus spaţiu generos pentru pasageri şi bagaje şi numeroase dotări Simply Clever, printre altele.

Modelul a intrat pe piaţa europeană şi în ţara noastră este deja disponibil pentru a fi comandat. În showroom este programat să ajungă în luna august.

În ciuda dimensiunilor sale compacte, Scala oferă foarte mult spaţiu interior pentru un automobil din segmentul compact. Noua maşină are o lungime de 4.362 mm, lăţime de 1.793 mm şi o înălţime de 1.471 mm. Ampatamentul constituie 2.649 mm şi în stilul specific mărcii, modelul are unul dintre cele mai mari portbagaje din segment – 467 litri – iar cu scaunele din spate rabatate poate creşte până la 1.410 litri!

Construită pe baza platformei modulare MQB, noua Scala oferă spaţiu din plin, atât în compartimentul pasagerilor, cât şi în portbagaj, datorită ampatamentului său mărit şi a caroseriei mai late. De asemenea, oferă sisteme de ultimă oră pentru asistenţă, precum şi pentru confort şi siguranţă, plus conectivitate avangardistă, materiale de înaltă calitate la interior şi multe altele. Toate aceste calităţi vor fi cu siguranţă avantajoase în comparaţie cu cele ale rivalilor.

Noul model este şi primul care utilizează un nou concept de interior lansat pe modelele mărcii. Panoul de instrumente complet reproiectat se combină perfect cu designul exterior. Ecranul sistemului multimedia este poziționat central și se încadrează perfect cu linia de design care pornește de la conturul capotei, iar sub ecran se creează un suport pentru încheietura mâinii, ergonomic pentru operarea ecranului tactil. Suprafețele din materiale moii ale panoului de bord și ale ușilor au caracteristici noi de design și o granulație diferită de cele anterioare.

Iluminarea ambientală, precum și nuanțe calde contrastante ale cusăturilor pentru tapițeria scaunelor, asigură un sentiment plăcut de spațiu. Ca o opțiune, clienții pot comanda chiar o tapițerie din micro fibră sofisticată Suedia.

De asemenea, noua Skoda Scala este cea mai bună maşină din segment în ceea ce privește dimensiunea afișajului digital de pe bord. Cockpit-ul virtual care poate fi personalizat, măsoară 10.25 inci în diagonală și îi permite șoferului să aleagă între cinci vizualizări diferite. Sistemele infotainment disponibile au un ecran tactil de până la 9.2 inci, care este poziționat deasupra panoului de instrumente, în câmpul vizual imediat al șoferului.

Noua Skoda Scala a fost anunţată iniţial cu cinci motoare la alegere, însă iată că pentru unele pieţe cum este şi a noastră va fi oferit cu o a şasea incipientă. Vorbim despre motorizarea natural aspirată MPI de 1.6 litri, care este mai accesibilă pentru că corespunde normelor de emisii Euro 5 şi nu are nici un fel de restricţii în Moldova.

Agregatul se va pune la dispoziţie din start într-o versiune cu 110 CP/155 Nm de cuplu, în combinaţie cu o cutie de viteze manuală sau automată, până în momentul în care şi alte propulsoare vor fi disponibile.

Motorul de 1.6 litri se va oferi pe Scala alături de trei nivele de echipare: Active, Ambition şi Style, însă doar pentru ultimele două au fost anunţate preţurile de start. Astfel, maşina în echipare Ambition şi cu o cutie de viteze manuală costă de la 14.500 de euro, iar cu o cutie automată de la 15.500 de euro. În nivel de echipare superior Style şi cu o transmisie manuală costă de la 15.800 de euro, iar cu o cutie automată de la 16.800 de euro.

În total clienţilor din Republica Moldova li se mai pun la dispoziţie 14 culori la alegere pentru caroserie, pentru cele metalizate cerându-se adiţional 350 de euro, iar pentru cele speciale 200 de euro. Gama de jante conţine trei modele de 16 inci şi alte trei de 17 inci. Vezi în cele ce urmează şi lista dotărilor din nivelele de echipare anunţate, fiind disponibile şi alte câteva zeci în afara lor.

Vezi şi: (foto) Premieră: Skoda pune şi noua Scala pe gaz

Primul nostru contact cu Skoda Scala:

Vezi mai multe detalii în catalogul oficial.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/