image
Sursa foto: captură video

Alexandru Slusari: În luna august va fi pregătit un raport amplu, cronologic, începând cu anul 2011, privind frauda bancară

Alexandru Slusari, șeful comisiei parlamentare de anchetă a fraudei bancare, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că procesul de audieri privind ancheta fraudei bancare va fi finalizată în câteva săptâmâni. Slusari a menționat că în luna august va fi pregătit un raport amplu cronologic începând cu 2011, în acest sens.

Alexandru Slusari a spus că în linii mari, totul este clar însă, urmează a fi stabilite unele detalii importante, aspecte cronologice, motive.

„Vineri am avut audieri foarte utile, mă refer la Victor Barbăneagră, dânsul ne-a prezentat o mapă foarte importantă, care nu este la Ministerul Finanțelor. La audieri nu s-a prezentat domnul Corman, pe care-l invităm și mâine. Mâine va fi audiat și domnul Bârca și Victor Bodiu”, a menționat Slusari.

Slusari a menționat că urmează a fi audiat și Iurie Leancă

De săptâmâna viitoare vom chema la audieri persoanele care au fost implicat la cel mai înalt nivel în luarea deciziilor. Mă refer la unii deputați dein actualul Parlament, fosta conducere BEM, Iurie Leancă și alte persoane care juridic au luat anumite decizii, au promovat anumite idei”.

Referitor la Raportul Kroll2 făcut public de către Renato Usatâi, Slusari a menționat că: „La secretariatul Parlamentului nu a fost depus niciun document însă, noi ne-am autosesizat și înaintăm către Procuratura Generală ceea ce a fost publicat cu două întrebări: Dacă ceea ce a fost publicat este autentic? și cum s-a intamplat această scurgere de informații?”, a conchis Alexandru Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: