Fostul premier Iurie Leancă va fi chemat la audieri de către Comisia parlamentară privind elucidarea fraudei bancare

Fostul premier Iurie Leancă, fosta conducere a Băncii Naționale a Moldovei și mai mulți deputați din actualul Parlament vor fi convocați săptămâna viitoare la Comisia parlamentară de anchetă privind frauda bancară. Anunțul a fost de președintele comisiei Alexandru Slusari, într-o conferință de presă.

Foto: UNIMEDIA

„De săptămâna viitoare planificăm audierea persoanelor care au fost implicate la cel mai înalt nivel în luarea deciziilor. Mă refer aici la unii deputați, la fosta conducere a Băncii Naționale, mă refer aici la Iurie Leancă și alte persoane care, juridic, au luat anumite decizii sau nu au luat anumite decizii când trebuiau să acționeze”, a spus Alexandru Slusari.

Potrivit lui Slusari, la audierile de săptămâna trecută, fostul viceministru al finanțelor, Victor Barbăneagră, a prezentat un dosar cu documente ce nu se regăsesc la Ministerul Finanțelor. De asemenea, Alexandru Slusari a spus că la audieri a fost chemat și fostul președinte al Parlamentului, Igor Corman, dar acesta nu s-a prezentat.

Printre persoanele care urmează să fie audiate săptămâna aceasta se numără Viorel Bîrcă, fostul președinte al Băncii de Economii și Victor Bodiu, membru în Consiliul de Administrație al instituției financiare.


Pub