CSM se întrunește mâine în ședință: Desfășurarea concursului pentru desemnarea a doi judecători la Curtea Constituțională, pe ordinea de zi

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) se va întruni mâine, 16 iulie, în ședință. Unul dintre subiectele înregistrate pe ordinea de zi este cu privire la desfășurarea concursului pentru desemnarea a doi judecători la Curtea Constituțională. Despre aceasta a anunțat ministra Justiției, Olesea Stamate, care a menținonat că va veni cu un demers cu intenția de a restructura Curtea Supremă de Justiție.

Foto: Crime Moldova

„Mâine la CSM se vor discuta doua subiecte deosebit de importante: 1. Cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea a 6 funcţii vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție 2.Cu privire la desfășurarea concursului pentru desemnarea a doi judecători la Curtea Constituțională

În ceea ce ține de punctul 1. Ministerul Justiției a expediat catre CSM o scrisoare prin care notifică intenția de a restructura CSJ, care va include și reducerea numarului de judecători. În acest context, considerăm că suplinirea funcțiilor actualmente vacante nu este oportună. Sper CSM să susțină demersul.

Cu referire la punctul 2. Este extrem de important ca judecătorii desemnați la Curtea Constituțională să fie integri, profesioniști și cu o reputație ireproșabila. Astfel, cel mai bine este ca CSM să nu ia decizii în grabă și să ofere societății (și membrilor CSM) suficient timp pentru a analiza candidații, totodată asigurând maxima transparență pe tot parcursul procesului”, a scris Stamate pe pagina sa de facebook.

Olesea Stamate / Sursa:Olesea Stamate/facebook

Amintim că 23 de candidați au fost înscriși pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului. Lista a fost făcută publică astăzi de către Executiv.

De menționat este faptul că 23 de candidați s-au înscris la concursul pentru funcția de judecător la CC din partea Parlamentului.

Parlamentul, Guvernul și Consiliul Superior al Magistraturii urmează să desemneze fiecare câte doi judecători la Curtea Constituțională a R. Moldova.


Pub